ARKs logo som også er link til forsiden

Om scullere

En sculler er en lang smal båd hvor roeren ror med to årer der, i modsætning til inriggeren, ikke nogen styrmand. Da den er smal kan man få højere fart i en sculler end i en inrigger, men til gengæld er stabiliteten ikke så god som inriggeren.

I ARK har vi både single-scullere, hvor man er alene i båden, dobbelt-scullere hvor man er to samt en 4-er hvor man 4 mand der ror.

Berlin

Da vores daglige rofarvand ikke altid er så godt til scullerroning pga. bølger og trafik, har vi ofte ture til andre steder, hvor rofarvandet er bedre. Der har ofte været arrangeret ture til Berlin, der ud over godt rofarvand også har kunnet lokke med schnitzel, spargelsuppe og rigelige mængder koldt øl.

Løb

Single sculler og dobbeltsculler er nogle af de både der konkurreres med i de Olympiske Lege, og der er derfor mange konkurrencer for scullere.

Hvis man er rigtigt ambitiøs omkring sin roning vil man typisk foretrække at træne på rocenteret ved Bagsværd sø hvor forholdene er bedre end i havnen. ARK har mindst en båd liggende ved Bagsværd sø til brug for de mest ambitiøse roere.